Informatie GLI

Zit u boven een gezond gewicht, heeft u last van overgewicht en/of obesitas? En wilt u daar graag iets aan doen? Dan is de BeweegKuur GLI iets voor u!

Fysiogroep Waterland biedt samen met Diëtistenpraktijk Suus de gecombineerde Leefstijl Interventie ‘’Beweegkuur’’ aan.

Dit is een van de drie interventies tegen overgewicht die wordt vergoed uit de basisverzekering door de zorgverzekeraars. Om deel te mogen nemen aan het programma heeft u ten alle tijden een verwijzing nodig van de huisarts.

De Beweegkuur is geschikt voor u wanneer u:

  • 18 jaar of ouder bent en
  • Gemotiveerd bent om 2 jaar deel te nemen aan een gedrag-verander-programma en
  • Woont in de gemeente Waterland (Monnickendam, Broek in Waterland, Marken, Ilpendam en Katwoude) of in de gemeente Edam-Volendam

Én

  • Overgewicht heeft met
    • BMI 25-30 met een vergrote buikomvang OF
    • BMI 25-30 met extra risicofactor (hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, hart- en vaatziekten, artrose of slaap apneu) OF
    • BMI 30-40 zonder extra risicofactoren.

 

De huisarts is degene die je doorverwijst naar de professionals die de BeweegKuurGLI met je gaan uitvoeren. Dit zijn een Leefstijlcoach, een voedingsprofessional en een beweegprofessional. Zij zullen je begeleiden in het traject.

Wat is het beweegkuur programma?

De Beweegkuur richt zich op een verandering van de leefstijl bij mensen met overgewicht. Tijdens het traject zullen verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals beweging, voeding, ontspanning, slaap, stress en gedragsverandering. Sinds 2019 wordt de GLI vergoed vanuit de basisverzekering. 

Het doel van het programma is om een verandering in uw leefstijl te maken en te behouden. Het programma wordt door verschillende professionals uitgevoerd. Zo is er een fysiotherapeut, diëtist en leefstijlcoach.

Het programma bestaat uit individuele consulten en groepsconsulten.

Het traject duurt in totaal twee jaar. Deze twee jaar zijn opgedeeld in twee fases van 1 jaar. Fase 1 heet de behandelfase. In deze fase zijn er meerdere contactmomenten met verschillende coaches. Tijdens fase 2, de onderhoudsfase zijn er minder contact momenten en zult u uw nieuwe leefstijl zo veel mogelijk zelfstandig moeten handhaven. 

Belangrijk om te weten is dat er geen vast/wekelijks beweegmoment in dit programma zit. Er worden wel verschillende beweegopties aangeboden, maar deze worden niet door de verzekering vergoed. 

Als je je aanmeld voor de GLI bij GLI Waterland dan wordt je automatisch ook aangemeld voor de nieuwsbrief van dietist Suus. Wil je dit niet, dan kun je je zelf via de nieuwsbrief uitschrijven of een mail sturen naar suzanne@gezondmetsuus.nl.